2016. július 31., vasárnap

Veronica Rossi: Végtelen ég alatt *Mini-könyvklub 4*

Könyvadatok:
Kiadó: Alexandra
Oldalszám: 328 oldal 
Téma: ifjúsági, disztópia
Sorozat: Végtelen ég alatt 1. része
Kiadás éve: 2013
Megrendelhető: Alexandra (70% kedvezmény)
Fülszöveg:
A ​​bioszféra falain túli világot Halálzónának hívják. Odakint millió arca van a halálnak. Aria soha nem hitte volna, hogy egyszer ilyen közel kerül hozzá. 
Aria egészen eddig a külvilágtól elszigetelt, biztonságot jelentő Reverie-ben élt. Elképzelni sem tudta, mi lehet a város határain túl. Amikor azonban édesanyja eltűnik, tudja, hogy meg kell találnia. Még akkor is, ha ehhez át kell hágnia a szabályokat. 
A vad Perry a külső világból való, nem ismeri a kupolák nyújtotta biztonságot, s nap mint nap meg kell harcolnia az életben maradásért. Ariához hasonlóan ő is kitaszított, és talán ő az egyetlen, aki segíthet a lánynak… a lány pedig neki. 
Az éterviharok által sújtott Halálzónában Aria és Perry csak egymásra számíthatnak. Minden ellenszenvük ellenére együtt kell működniük, ha le akarják győzni a rájuk leselkedő ezernyi veszélyt, és válaszokat akarnak kapni a kérdéseikre.



Véleményem:
Nem is tudom hol kezdjem. Olvasás közben végig jegyzeteltem, hogy később le tudjam írni a gondolataimat, de a véleményem így is eléggé vegyes lett. Végig az az érzésem volt, hogy Veronica Rossinak nem volt elég fantáziája. Mintha mindenféle könyvből vágta volna ki a jeleneteket és az érdekes elemeket, hogy utána összerakja az össze nem illő puzzle darabokat. 


Adott két világ. Az egyik kies és puszta, a másik tele van élettel és annyi lehetőséggel, amit el sem tudsz képzelni. Mondanom sem kell, hogy az utóbbi jobban hangzik. Azonban az írónő nem adja meg nekünk azt az örömet, hogy több dolgot megtudjunk róla. Add némi támpontot, hogy el tudjuk képzelni hogyan élhetnek az emberek, de semmire sem ad kielégítő választ. Pedig kérdés az bőven akad! Miért nem tökéletesen sima mindig az ég?, Miért végtelen a Föld?, Mi vezetett ide?, és Hogy működnek a technikák? 


Tetszett az az e-szem ötlete. Ez egy olyan kütyü, ami impulzusukat bocsát ki, hogy az agyad elhiggye: az a valóság, amit ő láttatni akar veled. Ennek segítségével bárhova el tudsz jutni, bárhogy nézhetsz ki, bármit tehetsz. Eközben a tested egy másik helyen van. Majdnem olyan, mint az álom, azzal a különbséggel, hogy itt mindent te irányítasz. 

Ja, igen! Volt még egy dolog, amiről nem sok szó esett, de nagyon érdekesnek találtam. A génkezelt növényeknek nem volt sem levele, sem tüskéje csak termése. Mindezt azért, mert csak az utóbbi volt értékes a modern ember számára. Sajnos, ezt két szóval el is intézte a szerző.

A baj csak az, hogy egész végig egy sivatagban kóborolunk! Ahol nincs semmi érdekes csak a sok homok és barlang. Könyörgöm! Miért? Sírni lett volna kedvem.

A szereplők száma végtelenül kicsi, már-már elenyésző. Az összes karaktert meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben.
Aria már magában csupa ellentmondás
. Gyászol, de közben kicsattan az élettől. Egyik percben még a halálán van, aztán főnix madárként emelkedik ki a hamvaiból.
Ott van a külsőleg tökéletes Perry, akiről kiderül, hogy jószívű és szeretnivaló fickó. Izmos, erős, jó a szaglása, jól lát, imádja az unokatestvérét, jó törzsfőnök lenne belőle és még kedves is. Hogy lehetne ennél is tökéletesebb? Azaz: hogyan tudnának ők ketten jobban az őrületbe kergetni? 



2 világból, 2 idegen, akiket egymás mellé sodor a sors. Nagyon egyedi! 2 nyáladzó tinédzser semmi más. Az pedig csak egy vicc, hogy a srácnak azért tetszik meg a csaj, mert menstruál.

Ez a regény volt az év tévedése. 


Plusz:
Nekem egyáltalán nem tetszik a magyar borító, de a többi országban is igen érdekesek születtek. 

Angliában
Orosz borító
Görögöknél
Portugáliában is megjelent

USA
Az ausztrálok nem nagyon erőltették meg magukat
A franciák ezt hozták össze
A Holland borító a legijesztőbb

Portugália újra próbálkozott és ezúttal sikerült létrehozniuk a kedvencemet
Spanyol kiadás
A németeket már meg sem próbálom megérteni 
Indonéziának sem jött össze...






Értékelés:





A sorozat:
0,5: Roar and Liv - magyarul nem jelenik meg
1: Végtelen ég alatt
2: Through the Ever Night - magyarul nem jelenik meg
3: Brooke - magyarul nem jelenik meg
4: Into the Still Blue magyarul nem jelenik meg

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése