2016. július 31., vasárnap

Havi összefoglaló: JÚLIUS

Mi történt velem?:

Azt hittem június után nem lehet még több kalandban részem. Ennek ellenére júliusban még többet utaztam és még több dolgot láttam.

Elsején rögtön Olaszországban kezdtem, majd irány Németország és egy napra a franciákhoz is benéztünk. Ezzel kapcsolatban hozok majd egy élménybeszámolót. :) 
Többek között dolgoztam másfél hetet, találkoztam új emberekkel és ami a legfontosabb: pénzt is kerestem , aminek a felét azóta el is költöttem, de ez már lényegtelen.

Sienában jártunk
19.-én átmentem a KRESZen, ezzel együtt teljesítettem az egyik nyári tervemet. Augusztusban fogok menni vezetni, mert az oktatóm nyaral.
Sajnos a medence felállítást elbuktuk, mert kiszakadt az egész. Ugyan apum rendelt újat, de visszamondta, mert közöltük vele: jó lesz a csongrádi strand is :D 


Ezenkívül a blog történetében elértem egy mély pontra is, ami azt eredményezte, hogy napokig nem írtam és semmi kedvem sem volt. Dacból pedig született egy oldal és egy bejegyzés, amiből meglátjuk mi lesz...

Volt vendégbloggerem is! Zoé Stephen Chbosky könyvéről az Egy különc srác feljegyzéseiről írt bejegyzést. Amit ide kattintva el tudtok érni. A regényt én is tervezem olvasni és szerepel is a 2016-os Várólista csökkentés kihíváson az alternatív listámon.

Olvasások:
Összesen 10 könyvet olvastam el, ebből az első kettő még júniusból, a harmadik májusból maradt. Illetve 1 könyv vár még arra, hogy végigolvassam. 



Elmélkedés:
  1. A könyvmoly dilemmája: Melyik könyvet NE vigyem a nyaralásra?
Augusztusi tervek:
2016/2017 kihívás keretein belül van még 2 tartozáson: 


1, Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

2, Elisabetta Gnone: Fairy Oak – A Fény Hatalma -> újraolvasás lesz

Illetve van egy utazó is nálam:
3, Aimee Bender: A citromtorta különös szomorúsága

Valamint könyvtárból több könyvet is kihoztam, amiket jó lenne el is olvasni:
4, Naomi Wood: Mrs. Hemingway
5, Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken

      Veronica Rossi: Végtelen ég alatt *Mini-könyvklub 4*

      Könyvadatok:
      Kiadó: Alexandra
      Oldalszám: 328 oldal 
      Téma: ifjúsági, disztópia
      Sorozat: Végtelen ég alatt 1. része
      Kiadás éve: 2013
      Megrendelhető: Alexandra (70% kedvezmény)
      Fülszöveg:
      A ​​bioszféra falain túli világot Halálzónának hívják. Odakint millió arca van a halálnak. Aria soha nem hitte volna, hogy egyszer ilyen közel kerül hozzá. 
      Aria egészen eddig a külvilágtól elszigetelt, biztonságot jelentő Reverie-ben élt. Elképzelni sem tudta, mi lehet a város határain túl. Amikor azonban édesanyja eltűnik, tudja, hogy meg kell találnia. Még akkor is, ha ehhez át kell hágnia a szabályokat. 
      A vad Perry a külső világból való, nem ismeri a kupolák nyújtotta biztonságot, s nap mint nap meg kell harcolnia az életben maradásért. Ariához hasonlóan ő is kitaszított, és talán ő az egyetlen, aki segíthet a lánynak… a lány pedig neki. 
      Az éterviharok által sújtott Halálzónában Aria és Perry csak egymásra számíthatnak. Minden ellenszenvük ellenére együtt kell működniük, ha le akarják győzni a rájuk leselkedő ezernyi veszélyt, és válaszokat akarnak kapni a kérdéseikre.



      Véleményem:
      Nem is tudom hol kezdjem. Olvasás közben végig jegyzeteltem, hogy később le tudjam írni a gondolataimat, de a véleményem így is eléggé vegyes lett. Végig az az érzésem volt, hogy Veronica Rossinak nem volt elég fantáziája. Mintha mindenféle könyvből vágta volna ki a jeleneteket és az érdekes elemeket, hogy utána összerakja az össze nem illő puzzle darabokat. 


      Adott két világ. Az egyik kies és puszta, a másik tele van élettel és annyi lehetőséggel, amit el sem tudsz képzelni. Mondanom sem kell, hogy az utóbbi jobban hangzik. Azonban az írónő nem adja meg nekünk azt az örömet, hogy több dolgot megtudjunk róla. Add némi támpontot, hogy el tudjuk képzelni hogyan élhetnek az emberek, de semmire sem ad kielégítő választ. Pedig kérdés az bőven akad! Miért nem tökéletesen sima mindig az ég?, Miért végtelen a Föld?, Mi vezetett ide?, és Hogy működnek a technikák? 


      Tetszett az az e-szem ötlete. Ez egy olyan kütyü, ami impulzusukat bocsát ki, hogy az agyad elhiggye: az a valóság, amit ő láttatni akar veled. Ennek segítségével bárhova el tudsz jutni, bárhogy nézhetsz ki, bármit tehetsz. Eközben a tested egy másik helyen van. Majdnem olyan, mint az álom, azzal a különbséggel, hogy itt mindent te irányítasz. 

      Ja, igen! Volt még egy dolog, amiről nem sok szó esett, de nagyon érdekesnek találtam. A génkezelt növényeknek nem volt sem levele, sem tüskéje csak termése. Mindezt azért, mert csak az utóbbi volt értékes a modern ember számára. Sajnos, ezt két szóval el is intézte a szerző.

      A baj csak az, hogy egész végig egy sivatagban kóborolunk! Ahol nincs semmi érdekes csak a sok homok és barlang. Könyörgöm! Miért? Sírni lett volna kedvem.

      A szereplők száma végtelenül kicsi, már-már elenyésző. Az összes karaktert meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben.
      Aria már magában csupa ellentmondás
      . Gyászol, de közben kicsattan az élettől. Egyik percben még a halálán van, aztán főnix madárként emelkedik ki a hamvaiból.
      Ott van a külsőleg tökéletes Perry, akiről kiderül, hogy jószívű és szeretnivaló fickó. Izmos, erős, jó a szaglása, jól lát, imádja az unokatestvérét, jó törzsfőnök lenne belőle és még kedves is. Hogy lehetne ennél is tökéletesebb? Azaz: hogyan tudnának ők ketten jobban az őrületbe kergetni? 



      2 világból, 2 idegen, akiket egymás mellé sodor a sors. Nagyon egyedi! 2 nyáladzó tinédzser semmi más. Az pedig csak egy vicc, hogy a srácnak azért tetszik meg a csaj, mert menstruál.

      Ez a regény volt az év tévedése. 


      Plusz:
      Nekem egyáltalán nem tetszik a magyar borító, de a többi országban is igen érdekesek születtek. 

      Angliában
      Orosz borító
      Görögöknél
      Portugáliában is megjelent

      USA
      Az ausztrálok nem nagyon erőltették meg magukat
      A franciák ezt hozták össze
      A Holland borító a legijesztőbb

      Portugália újra próbálkozott és ezúttal sikerült létrehozniuk a kedvencemet
      Spanyol kiadás
      A németeket már meg sem próbálom megérteni 
      Indonéziának sem jött össze...






      Értékelés:





      A sorozat:
      0,5: Roar and Liv - magyarul nem jelenik meg
      1: Végtelen ég alatt
      2: Through the Ever Night - magyarul nem jelenik meg
      3: Brooke - magyarul nem jelenik meg
      4: Into the Still Blue magyarul nem jelenik meg

      2016. július 30., szombat

      Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

      Könyvadatok:
      Kiadó: Könyvmolyképző
      Oldalszám: 494 oldal 
      Téma: történelmi romantikus
      Sorozat: A csábítás kilenc szabálya 1 része
      Kiadás éve: 2013
      Megrendelhető: Könyvmolyképző

      Fülszöveg:
      Mindenki ​​ismeri a szabályt, hogy egy tisztességes fiatal lady nem lopózik be egy rossz hírű márki otthonába, szenvedélyes csókot követelve tőle. Ám Lady Calpurnia Hartwell minden szabályt megszeg, hogy meghódítsa ezt a nőcsábászt…
      Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfi módra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban. 
      Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél, és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy végre élvezni fogja az életet! De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kellene egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya. Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk…

      Miért pont ez?:
      2013-ban találkoztam először a könyvvel a boltokban és azóta meg szerettem volna vásárolni, Idén jelent meg a harmadik része a sorozatnak, így úgy gondoltam én is belevágok egy 'Jobb később mint soha!' felkiáltással. 


      Forrás: itt

      Véleményem:
      Az első percétől kezdve imádtam! Amint elolvastam a 9 szabályt azonnal felcsillant a szemem és onnantól kezdve nem volt megállás. Egyszerűen faltam a könyvet. A 14 órás autóút felénél azonban nagy bajba kerültem: elfogytak az oldalak. Nem hittem el, hogy vége. A legrosszabb pedig az, hogy senkinek sem tudtam elmondani: mennyire szerettem, mennyire nem akarom, hogy vége legyen. Ott ültem a hátsóülésen, apum zenét hallgatva vezetett, anyukám és öcsém pedig aludt. Mi lehet ennél rosszabb? 


      Igazából a regény elején az elbeszélési módjával kicsit barátkoznom kellett. Nem nagyon vagyok hozzászokva az 1800-as évek angol szóhasználatához és annak magyar fordításához. Azonban azt kell mondanom Sarah MacLean (és a fordító is) nagyon szépen megoldotta a dolgot. Cseppet sem volt erőltetett, szépen gördülékenyen haladt előre a sztori. Ráadásul megismerhettem a 19. század egy kis szeletét is. 

      Végre egy olyan sztori, ami eljut A pontból B-be, még ha egy sorozat első része is! Szerintem (és ahogyan a többi rész fülszövegét olvastam) ezt egy önálló
      regénykánt is fel lehet fogni. Kerek történet, sok izgalmas és fejlődő képes szereplővel és rengeteg izgalmas kalanddal.


      Callie, a főszereplőnk, aki ugyan jó hírű hölgy, de a 28 évével lassan vénkisasszonnyá válik. Egy a bátyjával folytatott beszélgetés után elhatározza: készít egy listát, amin azon dolgok szerepelnek, amiket nem tehet meg pusztán azért, mert nőnek született. Ennek a bakancslistának megvalósításában nagy szerepet játszik Gabriel St. John. A márki először csak a körülmények "áldozata", de később ő az, aki segít a nőnek. Kettejük párosa lebilincselően jó koktélt alkot.

      Kifejezetten üdítő volt, hogy nem csak a két főszereplőből állt az egész történet. Rengeteg szerethető karakter van, akik színnel töltik meg a lapokat. St. John testvérei egyből felkeltették az érdeklődésemet. Az ő részeik többnyire kacagtatóak és szívet melengetőek voltak. Komolyan nem tudom mit írhatnék még, egyszerűen mind a ketten letaglóztak. Nick a szerénységével, Juliana a szókimondóságával. Utóbbi nem Angliában nőtt fel, így a bátyjaira és Callie-re hárul a feladat, hogy bevezessék a Londoni előkelőségek társaságába. Ebből aztán rengeteg vicces jelenet kerekedik ki.
      Jó ízűeket tudtam rajta nevetni. Számomra mostanában ez a legfontosabb. Elég nekem a saját bajaim, nem akarom azt olvasni, hogy a könyvbéli szereplők is szenvednek.

      Fogom-e olvasni a következő részeket? Mindenképpen. Már be is szereztem A hódítás tíz szabályát.
      Ami pedig a Könyvmolyképzőt illeti: ezentúl csak Arany Pöttyös könyveket fogok venni. Az összes megjelent könyvet, amit eddig olvastam imádtam. Nem kell nekem holmi tini-vörös pöttyös vagy rubin pöttyös! IDE NEKEM AZ ÖSSZES ARANYT!




      Értékelés:

      2016. július 22., péntek

      Agatha Christie #7

      "2016-ban elhatároztam, hogy minden hónapban legalább egy AC könyvet kiolvasok. Ezekről a könyvekről az adott hónap 22. napján olvashatjátok az értékelésemet. Júliusban búcsút mondtam Poirotnak és Miss Marplenek is és helyüket A barna ruhás férfi főszereplői vették át."

      Fülszöveg:
      Anne ​​Beddingfeld igazi kalandregény-hősnő: merész, önálló, szép és félárva. Egy baja van csak, a faluban, ahol él, kaland csak a filléres regényekben és a moziban terem. Édesapja halála után azonban Londonba kerül, és tanúja lesz, amint egy férfi ijedtében a földalatti síneire esik és meghal. A halál beálltát megállapító orvos pedig elveszít egy cédulát. De a cédulának naftalinszaga van, mint a halott kabátjának! Mit jelenthet az öt számjegy és a két szó a papírszeleten? És miért akart megnézni a halott egy Temze-parti házat, amit tulajdonosa, Sir Eustace Pedler, bérbe kíván adni? Amikor aztán egy meggyilkolt nőt találnak ebben a házban, Anne akcióba lendül. Nem zavarja, hogy egyedül van, hogy koldusszegény, a gyilkossággal vádolt, titokzatos „barna ruhás férfi” nyomába veti magát. Nyomoz a tetthelyen, a Malomházban, Londonban, óceánjárón, Dél-Afrikában. Megismerkedik egy parlamenti képviselővel, egy társasági szépasszonnyal, Race ezredessel és egy titkárral, aki a Borgiák fő méregkeverője lehetne külseje alapján.

      Véleményem:
      Az eseményeket két nézőpontból láthatjuk. Anne ​​Beddingfeld, a kalandornő és Sir Eustace Pedler felváltva meséli el a történteket. Az előző visszaemlékezései személyesebb hangvételűek és betekintést engednek egy határozott jellemű ugyanakkor a kihívásokat kereső nő fejébe. Míg az utóbbi nagyon tartózkodó, kizárólag a tényeket osztja meg velünk. Ez a különbség volt az, ami először felkeltette az érdeklődésemet. Annet először kicsit bohókásnak tartottam, de hamar megszerettem. Az ő részeit sokkal jobban szerettem és élveztem.

      A nem mindennapi (és átlagon felüli) kriminek több fontosabb szereplője is van. Az sem meglepő, hogy szinte mindenki gyanúba keveredik. Az éjjeliőrtől a tisztességes ezredesen keresztül a titkárnőig. A kalandoknak pedig soha sem lesz végük. Mindig történik valami. Egy cetlivel kezdődik, hajóúttal folytatódik, kikötünk Afrikában, majd vonatút és egy különös szinte majdnem lakatlan sziget is fontos helyszínként szolgál.

      A romantikus szál igencsak átszövi az egész történetet. Kicsit hirtelennek éreztem a nagy szerelemre találást, de Agatha nagyon szépen megírta ezt is. Igazság szerint végig olyan érzésem volt mintha ezt nem is ugyanaz alkotta volna, aki a Poirot regényeket írta. Azokban is gyors és váratlan a szerelem, de nem ennyire teljes és szép. A könyv vége pedig igazán csak hab a tortán.

      A szépségét az tompítja el, hogy túl hamar rá lehetett jönni a bűnöző kilétére. Nem mondom, hogy az első perctől kezdve gyanítottam, de a 100. oldal tájékán már teljesen biztos voltam a dologban. Ennek ellenére szerintem még mindig élvezhető volt a történet.
       Spoiler!  Túlságosan Acroyd-gyilkosság hangulatom volt olvasás közben, így nem volt nehéz kitalálni a poént.  Spoiler vége!
      Értékelés:




      Többi értékelés:
      augusztus:
      Nyaraló gyilkosok


      július:
      A barna ruhás férfi


      június:


      május: 
      #1: Gyilkosság meghirdetve

      március:
      -

      február:

      január: