2015. augusztus 18., kedd

Zombiapokalipszis Book Tag


Nagyon szépen köszönöm Zeynának a kihívást! 

Szabályok:
1. Választanom kell 5 könyvet.
2. A címüket fel kell írnom cetlikre, majd belerakni olyan valamibe, ahonnan ki tudom húzni, melyik kérdéshez melyik könyv tartozik.
3. Ha kihúztam egy fecnit az azon szereplő könyvet véletlenszerűen ki kell nyitnom valahol, és az ott található névvel kell válaszolnom a kérdésre.
4. A második kérdésre ugyanabból a könyvből kell válaszolnom, mint először, ugyanezzel a módszerrel.
5. A 3. és a 4. kérdésre ugyanígy kell válaszolnom.

Választásaim: 
Marissa Meyer: Cinder
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Dan Wells: Partials – Részben ember
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Samantha Shannon: Csontszüret

2015. augusztus 16., vasárnap

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek

Fülszöveg:
Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye spirituális utazásra hívja olvasóit, vele együtt tanulhatjuk meg, mit jelent megismerni, megszeretni, és ha kell, elengedni az embereket. Elizabeth harmincas, sikeres nő – volt. Gazdag férj, álomház, fényes karrier. Egyik pillanatról a másikra az élete mégis romokban hevert, látszólag ok nélkül. Egy szörnyű válás és az azt követő depresszió után, megmérgezett kapcsolatokkal a háta mögött nekivágott a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől. Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között bizonyítja, hogy mind a boldog pillanatokat keressük, akármelyik szegletében élünk is e világnak. Őszinte, humoros és mély érzelmű könyve mindannyiunknak szól, akik ébredtünk már úgy, hogy „ettől a naptól kezdve változtatok az életemen”. Egy nő, aki nem akart többé megfelelni. Egy nő, aki elengedte a jelenét, és megtalálta a boldogságát. Egy nő, akiben magunkra ismerhetünk.


2015. augusztus 9., vasárnap

Féléves Könyves Kiakadás Book Tag


Sziasztok!
Tegnap értem haza a nyaralásból és úgy döntöttem, hogy így kipihenve ma rengeteget fogok írni (mert az üdülés alatt rengeteget olvastam). Bepótolom a még meg nem írt értékeléseket molyon, ide is megpróbálok írni és mindenkinek válaszolok, aki üzenetet hagyott nekem ebben az egy hétben. Kezdjünk is neki! Először is:
Nagyon szépen köszönöm Zeynának és Theanának a kihívást! :)