2015. június 30., kedd

BOOKWORM BOOK TAG

A taget Kinga oldalán találtam és úgy döntöttem, hogy én is kitöltöm :)

Emlékszel, hogyan szeretted meg az olvasást?
Kiskoromban utáltam olvasni, mert egyszerűen nem tudtam. Aztán egyszer láttam a Twilight első részét filmben, és a szomszédunk felajánlotta, hogy könyvben is kölcsönadja nekem. Addig csak Geronimo Stilton könyveket olvastam. Tehát valamikor 5 éve kezdtem el rendszeresen és nagyon sokat olvasni. Tavaly felfedeztem a moly.hu-t, és azóta egyre több és több könyv fordul meg a kezemben.


2015. június 28., vasárnap

Jeanette Winterson: Miért lennél boldog, ha lehetsz normális?

Szívem szerint valami teljesen más címet adnék a könyvnek. Teljesen megrémültem, amikor a kezembe kaptam (utazókönyv) és sehol a szép fedő borító, csak ez az egy kérdés. Azt hiszem ugyanígy van vele (borítótól független) az a vásárló is, aki a könyvesboltban sétálva leemeli ezt a könyvet a polcról. Ajánlom mindenkinek figyelmébe a fülszöveget:

Amikor Jeanette tizenhat évesen elmegy otthonról, mert szerelmes lesz egy másik lányba, örökbe fogadó anyja, Mrs. Winterson csak annyit kérdez tőle: „Miért lennél boldog, ha lehetsz normális?” Winterson azonban nem mond le a boldogságról, hanem keresi egy életen át – erről szól ez a mulatságos, szellemes, hol dühödt indulattal, hol lelkesedéssel megírt történet, amely nem más, mint az igazság, a világszerte népszerű Jeanette Winterson életének története.

2015. június 22., hétfő

Vakáció Book Tag

A taget Zeyna oldalán találtam és úgy döntöttem, hogy én is kitöltöm :)



1.  Másmilyen hangulatú könyveket olvasol nyáron, mint a többi évszakban?

Igen, ilyenkor általában a kötelezők mellett sokkal több romantikus témájú könyvet olvasok (nem is tudom miért :D) Télen inkább fantasyt és disztópiát szoktam olvasni. 

2015. június 13., szombat

50 days of Summer Fun

Úgy döntöttem, hogy írok egy listát arról, hogy mit akarok megtenni a nyáron :))
Ez azért fontos, mert:
- A nyár mindig olyan gyorsan el telik, hogy mire észbe kapok már szeptember van és mehetek vissza a suliba :(
- Fontos, hogy amit eltervezek azt meg is valósítsam és erre a legjobb mód az, ha listát vezetek, mert így nem fogok semmiről sem elfeledkezni.

Ez egy kezdetleges kis szösszenet, természetesen bővülni fog még :) Akkor kezdjünk hozzá...